Numire surprinzătoare în fruntea Jandarmeriei Române: Urmărit penal și implicat în protestele de la 10 august

Alin Mastan, prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, prin ordin al ministrului Marcel Vela.

Mandatul șefului de până acum al Jandarmeriei Române – Bogdan Enescu – a expirat. În plus, colonelul Enescu este urmărit penal de DNA după ce și-ar fi pus din pix mai multe ore suplimentare în perioada stării de urgență.

Noul comandant, Alin Mastan, a fost la conducerea Jandarmeriei din București inclusiv în timpul protestului din 10 august 2018, dar nu a coordonat operativ intervenția, pentru că s-ar fi aflat în concediu.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis, marţi, Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, cu aceeaşi dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din I.G.J.R.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes