Recomandate Sanatate

Nunțile și botezurile, interzise. Masca devine obligatorie peste tot în spațiile publice, în anumite localități

Starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie. Decizia a fost luată marţi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

“Astăzi, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia de propunere a prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Palatul Victoria.

Purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zonele de așteptare, acolo unde incidenţa este sub 3 la mia de locuitori, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, în această seară.

Unde incidența depășește 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieșirea de acasă până revenirea acasă.

Raed Arafat a mai anunțat că nunțile și botezurile vor fi interzise în toată țara, în următoarea perioadă.
Se reduce numărul persoanelor la campania electorală: 20 în interior, 50 în afară, a spus Arafat.
Totodată s-au stabilit și reguli pentru teatre, cinematografe, cafenele și hoteluri:

“Sub sau egal cu 1,5 la mia de locuitori, se poate folosi până la 50 la sută din capacitate. Între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută și până la ora 23. Peste 3 la mie, activitatea va fi sistată. Fac parantez pentru hoteluri, care vor putea servi persoanele cazate în hoteluri”.

Evenimentele private, înterzise

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacol, a restaurantelor, a cafenelelor, acolo unde incidenţa este sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Peste 1,5 la mie şi până la 3 la mie, ele vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23:00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată. În cazul hotelurilor, la peste 3 la mie acestea vor putea servi numai persoanele cazate în hotel.

Evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, mese festive, în spaţiile deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional, până vom observa o scădere a numărului cazurilor.

Referitor la campania electorală, se reduce numarul participanţilor la 20 persoane în interior şi la 50 de persoane in exterior.

Tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă sau persoane cu dizabilităţi se va testa o dată pe saptămână.

Totodată, s-au mai aprobat alte măsuri de protecţie care vor putea fi văzute în hotărârea CNSU”, a precizat, marţi seara, Raed Arafat.

Alte știri de interes

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Buzău este judeţul cu cel mai mare număr de donatori de plasmă umană hiperimună, folosită în tratamentul unor pacienţi cu COVID-19

Gloria Pascu

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Ludovic Orban: Jogging în aer liber, fără mască. Ce alte măsuri sunt în vigoare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »