O campioană mondială a murit la 27 de ani

Conform anunțului făcut de Federaţia olandeză de specialitate (KNSB), patinatoarea olandeză Lara van Ruijven, campioană mondială la patinaj viteză pe pistă scurtă (short – track), a încetat din viaţă la doar 27 de ani.

Lara van Ruijven suferea de o boală autoimună, una care i-a provocat o serie de hemoragii interne, mai ales la nivelul creierului. Sportiva era internată din data de 25 iunie la secţia de terapie intensivă a spitalului din Perpignan, Franţa, după ce a început să se simtă rău în timpul unei ședințe de pregătire.

A stat în comă artificială

Olandeza a fost plasată în comă artificială şi, în ciuda mai multor intervenţii chirurgicale, starea sa de sănătate a continuat să se deterioreze.

„În ultimele zile au apărut noi complicaţii, care păreau iniţial să fie sub controlul medicilor. Însă, vestea rea a venit vineri dimineaţă, recuperarea sa nemaifiind posibilă. Lara a murit în cursul serii, în prezenţa apropiaţilor săi”, a anunțat KNSB într-un comunicat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

campioana mondiala la patinajpatinatoare decedata
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes