O cisternă încărcată cu substanţe periculoase s-a ciocnit cu un camion, pe DN 72

News Alert- Stiri pe Scurt
News Alert- Stiri pe Scurt

O cisternă care transporta 18 tone de substanţe periculoase pentru om şi pentru mediu s-a ciocnit cu un camion, miercuri după-amiază, pe Drumul Naţional 72, care face legătura între Ploieşti şi Târgovişte. Recipientele cu deşeuri nu au fost afectate.

Accidentul a avut loc în comuna I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU, două autocamioane s-au ciocnit.

“Echipajele de pompieri au verificat starea conducătorilor auto şi încărcătura din unul dintre autocamioane, care transporta cca. 18 tone de deşeuri lichide de substanţe periculoase. Recipientele cu deşeuri nu au fost afectate de accident. Celălalt autocamion nu avea încărcătură. Din fericire nu au fost identificate victime”, a transmis ISU Dâmboviţa.

Pompierii au acţionat pentru asigurarea zonei şi sablarea carosabilului întrucât în urma impactului au fost scurgeri de lichide pe şosea. Un echipaj de pompieri a rămas la locul evenimentului până la eliberarea părţii carosabile.

Oficiali din cadrul instituţiei au precizat, pentru News.ro, că acea cisternă transportă substanţe periculoase pentru om şi pentru mediu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Dâmboviţa au declarat pentru News.ro că autocamionul încărcat cu deşeuri periculoase avea aviz pentru transport şi transporta deşeuri combustibile de la o firmă din Braşov către sediul unei societăţi comerciale din Prahova. Autotrenul staţiona pe marginea drumului, când a fost lovit de un alt TIR. Evenimentul este considerat tamponare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accident dn 72cisterna substante periculoasesubstanta periculoase
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes