O corporație americană a interzis angajaților să participe la protestele pro-Navalnîi

Biroul din Moscova al firmei americane de consultanță McKinsey & Company a interzis personalului său să participe sâmbătă la un protest neautorizat pentru susținerea lui Alexei Navalnîi. În plus, angajații corporației au fost avertizați să nu își exprime sprijinul nici măcar online, potrivit unui e-mail trimis personalului McKinsey văzut de The Moscow Times.

Rușii din întreaga țară au ieșit în stradă sâmbătă în sprijinul activistului opoziției, care a fost închis săptămâna aceasta, la întoarcerea sa din Germania.

Mesajul, intitulat „Rămâi în siguranță, rămâi neutru, bucură-te de weekend”, a fost trimis tuturor angajaților din birou și distribuit prin The Moscow Times de către doi consultanți McKinsey cu condiția anonimatului.

„Există un apel de la unii opoziționisti pentru demonstrații de stradă la nivel național, de mâine, care aproape sigur nu vor fi autorizate. În conformitate cu politica firmei, angajații McKinsey nu trebuie să sprijine nicio activitate politică, nici publică, nici privată. Această interdicție include postări în social media care prezintă punctele de vedere politice sau atitudinea dvs. față de orice acțiune cu iz politic. Această linie de conduită este obligatorie. Vă rugăm să vă asigurați că stați departe de zonele publice de adunare, mâine în jurul orei 14:00 și vă rugăm să vă abțineți în totalitate de a face postări conexe în orice mass-media ”, se spune în mesaj.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

interzis la protesteMcKinsey & Companyproteste navalnii
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes