O femeie de 39 de ani din Alba Iulia a murit de COVID-19, fără comorbidități

O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care a murit de COVID-19, fără să aibă alte boli, avea plămânii compromiși. Femeia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar starea ei s-a agravat brusc.

”S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat de la început suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a administrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator.

A fost de urgență resuscitată și intubată și apoi a fost ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a declarat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

”Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a adăugat medicul, potrivit Digi 24.

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.555 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 186 de pacienţi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

femeie covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes