O mamă și fiul ei, găsiți de un câine polițist chiar în prima zi de lucru

Fiecare nou angajat speră să impresioneze în prima lor zi de muncă. Câinele de poliție, proaspăt autorizat, Max, a găsit o mamă și un copil dispărut la prima sa intervenție în teren, conform The Independent..

Detectivul canin a mers pe urmă până la o margine de râpă, într-o zonă îndepărtată din Powys, centrul Țării Galilor, sâmbătă. Mama și copilul ei de un an nu au mai fost văzuți de două zile și se pare că au petrecut noaptea în aer liber.

Însă, condus de minunatul ciobănesc german, în vârstă de 2 ani, care din februarie a început să se antreneze doar cu poliția Dyfed-Powys, îndrumătorul și partenerul său Peter Lloyd a descoperit-o pe femeia care a cerut ajutor. Ofițerul a solicitat sprijin imediat, iar mama și copilul au fost apoi ajutați de echipele de salvare montane.

Inspectorul Jonathan Rees-Jones a spus, pentru sursa citată: ”Femeia nu a mai fost văzută șinici auzită timp de două zile, ceea ce nu stătea în caracter ei; iar telefonul ei nu funcționa, așa că, în mod natural, grija pentru siguranța ei a fost ridicată.”

Căutarea în zona montană a durat 90 de minute, fiind supravegheată de Serviciul salvatorilor montani și Poliția aeriană.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

caine politistmax caine politistsalvati de caine politist
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes