O nouă călătorie de poveste în Țara Bârsei, astăzi, la ROventura

O nouă călătorie de poveste în Țara Bârsei, astăzi, la ROventura
O nouă călătorie de poveste în Țara Bârsei, astăzi, la ROventura

Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” își continuă periplul în Țara Bârsei. Alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, telespectatorii vor avea ocazia sa cunoasca sau sa revada Cristian, una dintre cele mai înfloritoare așezări din județul Brașov.

Comuna Cristian deține una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania, dar are și avantajul că este foarte aproape de toate obiectivele turistice importante din județul Brașov. Cristian este o zonă foarte dezvoltată si pitorească, unde îi vom descoperi și pe locuitorii zonei nerăbdători să ne spună povestea, de sute de ani, a locului.

Biserica fortificată din Cristian este o veritabilă bijuterie din secolul al XIII-lea. Vechea vatră săsească păstrează încă amprenta coloniștilor germani și nu doar în biserică, ci la tot pasul. Oricine a călătorit, cândva, în Cristian și revine acum, vede transformarea acestei așezări ce speră să trăiască, într-o bună zi, din turism.

Călătorului îi stă bine cu drumul, dar vine timpul de odihna, la vila și la hanul din Cristian, un loc în care gazdele locului încearcă să recreeze atmosfera de odinioară, prin ospitalitate, atenție la detalii în amenajarea spațiilor de cazare, dar mai ales prin muzică și mâncare.

Odată ce afli istoria acestor case de oaspeți și cunoști gazdele, ai senzația că le ești prieten de-o viață și așa se leagă cele mai frumoase relații, în jurul unei mese bogate, la un pahar cu vin bun.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

calatorie tara barsei roventura tara barsei vacanta cristian
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes