Opinii

O nouă manevră a lui Ponta. Realitatea din PSD: Ponta va candida la Primăria Capitalei

Victor Ponta
Victor Ponta

Realitatea din PSD, site-ul coordonat de Anca Alexandrescu, face o previziune care-i va da fiori Gabrielei Firea. Astfel, într-un editorial de duminică se sugerează că Victor Ponta va candida la Primăria generală. Împotriva lui Firea și a lui Nicușor Dan.

”În România și nu doar în România, politică e pe bani, iar personajul care și-a lansat candidatura la prezidențiale în 2014 după o rețeta nord asiatică, nu va putea să-și facă intrarea în 2024 pe bicicletă sau, asemenea lui Dan Barna, pe trotinetă. Un motiv serios pentru care nopțile Gabrielei Firea și ale lui Marcel Ciolacu nu mai sunt liniștite de la o vreme încoace.

Mai mult că sigur Victor Ponta va candida la Primăria Capitalei. Nu prea este o opțiune. Mai degrabă am spune că a ajuns în sectorul labirintului politic, unde opțiunea se face între înainte sau în groapa cu lei. Iar umbra lui Victor Ponta aduce din ce în ce mai tare cu cea a lui Traian Băsescu.

Dacă în 2014 propunea un plan politic construit pe ideea unității și regăsirii solidarității naționale, astăzi, strâns cu ușa, va intra în scenă ca elementul de perturbare națională. Din ce în ce mai singur, Victor Ponta, un diplomat nu degeaba asemănat cu Nicolae Titulescu, se vede nevoit să facă declarații stridente, să vomite, să se ia la trântă cu statul paralel, mai înainte de a spală parchetul etc. Să fie omul orchestra, să ne dezbine oricum pentru a-și așterne la picioare mulțimile după ce le-a reconciliat. Acesta este planul, dar de la plan la acțiune apar și elemente surpriză.

Unii ar zice că toate calculele de mai sus sunt inutile și doar podul de flori spiritual cu Liviu, pardon George Maior, ar fi suficient pentru țintă aleasă. Fals! Sunt situații din care viață a extras expresii că a nu avea mamă, a nu avea tată, și suntem în prezența uneia dintre ele. Președintele Pro România are experiență pisicii care a căzut de 8 ori și știe că puterea se ia, nu ți-o poate da nimeni. Doar numai Dumnezeu, dar nu doxologia este domeniul de preocupare”, este fragmentul semnificativ de pe Realitatea din PSD.

Editorialul este semnat cu pseudonimul Vitoria Lipan, însă este de crezut că autorul este Anca Alexandrescu. Aceasta a lucrat pentru toți șefii PSD, inclusiv pentru Victor Ponta, începând cu Adrian Năstase și a rămas apropiată evident de PSD.

Alte știri de interes

Este păcat, Ioane! Și târziu…

Gabriela Ibens

Mirosul de cerneală chinezească

Gabriela Ibens

Parfumul mălinilor de pe Strada Veche

Gabriela Ibens

Impresarul de meseriași

Gabriela Ibens

Paradoxul GRATUITĂȚII în sistemul medical românesc: Donatorii devin DUȘMANI ai statului. Plasma convalescentă NU poate fi recoltată din cauza ”Baronilor sângelui”, iar românii mor de coronavirus

Mihnea Tudor

Eleva de 10, care a refuzat ”recompensa” Guvernului, acuză hărțuirea părinților săi. ”Îmi aduce aminte de Ceaușescu”

Gloria Pascu

Brânza bună se cunoaște de dimineața

Gabriela Ibens

Scurt tratat de marketing electoral sau Cum să ai eficiență maximă cu investiții minime

Gabriela Ibens

De ce nu sunt bune vacanțele. Zâmbești, te scuturi, te ridici…

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »