O nouă pensie specială a trecut cu sprijinul majorității PSD-UDMR

CGMB a aprobat rectificarea bugetară. Cresc subvențiile pentru transportul în comun și ajutoare sociale
CGMB a aprobat rectificarea bugetară. Cresc subvențiile pentru transportul în comun și ajutoare sociale

Senatoarea USR Florina Presada a anuntat marți că o nouă lege, prin care se instituie o noua pensie specială, a trecut de Senat, ca sprijinul majoritaral PSD-UDMR.

Legea instituie pensia de urmas pentru grefieri. Grefierii beneficiaza deja de pensii speciale.

Încă din 2015 PSD a introdus pensii speciale pentru grefieri, iar acum grefierii au parte de un nou favor mulțumiță tot PSD: pensia de urmas.

”Știați de pensia de urmaș pentru grefieri? Dar de cea profesională sau de invaliditate, tot pentru grefieri? De pensia de serviciu a acestora ați mai auzit – e una dintre pensiile speciale despre care tot vorbim și pe care vrem să le eliminăm. Toate sunt pensii mai… speciale, promovate de PSD.
Grefierii, ca personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, beneficiază de o PENSIE de serviciu – sau pensie SPECIALĂ. Introdusă în 2015 de PSD.

Dar un proiect PSD care a trecut azi de Senat a introdus pentru grefieri o pensie de urmaș pentru copiii celor care nu ajung să încaseze pensia specială dar și o pensie de invaliditate, ceva mai specială.

Să recapitulăm. Dacă ești grefier, conform acestui proiect legislativ, beneficiezi de:
– pensie de serviciu de 80% din media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare,
– pensie de urmaș pentru copii de 75% din indemnizația netă avută în ultima luna de activitate înainte de deces,
– pensie de boală profesională și de invaliditate de 80% din pensia de serviciu (sau pensia specială).

Normal că am depus amendamente pentru eliminarea acestor pensii, normal că amendamentele mele nu au trecut. În Comisia de Muncă, PSD și UDMR au hotărât să se abțină!

Legea a trecut de plenul Senatului, mai are nevoie și de votul Camerei Deputaților, camera decizională. Vom face tot ce ține de noi pentru eliminarea acestor pensii speciale, mai vechi sau mai noi, așa cum am promis”, a anunțat Presadă, pe Facebook.

Curtea Constituțională a respins, recent, legea de anulare a pensiilor speciale. Sesizarea a fost depusă de Avocatul Poporului și de ICCJ.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pensie specialapensii speciale grefieripresadapsd pensii specialesenatoarea presada
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes