Parlament, președinție

O nouă serie de majorări de salarii pentru anumiți funcționari publici

Deputaţii au adoptat un proiect prin care şi funcţionarii publici ai Administraţiei Prezidenţiale, SGG şi Parlament beneficiază de majorări de salarii

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică şi completează Legea-cadru153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, astfel încât şi alte categorii de funcţionari publică să beneficieze de majorarea cu 15% a salariului de bază, cum ar fi cei care lucrează la Administraţia Prezidenţiala, Secretariatul General al Guvernului şi Parlament. Iniţiativa legislativă a social-democraţilor Claudiu manda, Doina Federovici şi a liberalului Ioan Chirteş a fost adoptată cu 150 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” şi opt abţineri, iar legea adoptată de Legislativ merge la promulgare.

Funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, arată proiectul de lege adoptat miercuri de către deputaţi, conform news.ro.

Şi personalul contractual din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului şi serviciilor Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

De asemenea, „prin excepţie, pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, cele din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cele din sistemul justiţiei, precum şi cele din subordinea Ministerului Justiţiei, suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă şi a indemnizaţiilor lunare, după caz”, conform unui amendament al deputatului PSD Adrian Solomon admis la raportul favorabil al Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Totodată, sunt exceptate instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la obligaţia publicării listei cu funcţiile din cadrul acestor instituţii ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, şi care cuprinde date referitoare la drepturile salariale sau băneşti acordate.

Pe 5 iulie 2018, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar miercuri decizional de Cameră. Astfel legea merge la promulgare.

Alte știri de interes

PNL a depus sesizare la CCR, în cazul numirii lui Iordache

Mihnea Tudor

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Gloria Pascu

Augustin Zegrean, fost judecător constituțional, confirmă: Alegerea lui Iordache este ilegală. Ce spune legea 9 din 1993

Saghin Cristian

Florin Iordache a fost votat de plenul reunit al Parlamentului la şefia Consiliului Legislativ

Mihnea Tudor

Legea Spațiilor verzi, mutilată în Parlament. Președintele este implorat să nu o promulge

Gloria Pascu

Klaus Iohannis a decorat Drapelul de Luptă al Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Traian Vuia

Mihnea Tudor

Florin Iordache, candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Funcția este pe viață

Mihnea Tudor

Nicușor Dan a demisionat din Parlament

Mihnea Tudor

Iohannis confirmă: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »