Eveniment

O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara
O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara a primit o a doua tranşă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României. Medicamentul ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, Ministerul Sănătăţii a trimis la Timişoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienţilor cu forme severe şi medii de COVID – 19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienţi care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID – 19.

În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul naţional, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a declarat, conform news.ro, prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunţat, marţi, că dozele de Remdesivir, unul dintre antiviralele folosite în tratamentul anti-COVID-19, au fost epuizate la unitatea medicală unde lucrează.

În Timiş, 178 de persoane depistate cu COVID – 19 sunt internate în spital, dintre care 21 la terapie intensivă.

Totodată, în Timiş, de la debutul pandemiei au fost depistate 4.626 de cazuri de infecţii cu virusul SARS CoV-2, dintre care 142 în ultimele 24 de ore.

Alte știri de interes

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

Ginecoloc prins în flagrant în timp ce lua 500 de lei mită

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Firea a blocat banii pentru persoane vulnerabile. Nicușor Dan o acuză de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”

Mihnea Tudor

NASA anunță identificarea fără echivoc a apei pe Lună

Mihnea Tudor

Tribunalul Bucureşti a amânat validarea primarului ales al Sectorului 1, Clotilde Armand

Mihnea Tudor

Cine mai poluează Bucureștiul? Descoperirea făcută de Garda de Mediu

Gloria Pascu

Amenzi usturătoare pentru administratorii unor localuri în care se desfăşurau evenimente cu zeci de participanţi

Gloria Pascu

Racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, scoasă din Catedrala Patriarhală. Prefectul Berbeceanu a verificat respectarea normelor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »