O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara
O nouă tranşă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara a primit o a doua tranşă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României. Medicamentul ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, Ministerul Sănătăţii a trimis la Timişoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienţilor cu forme severe şi medii de COVID – 19, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienţi care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID – 19.

În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul naţional, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a declarat, conform news.ro, prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunţat, marţi, că dozele de Remdesivir, unul dintre antiviralele folosite în tratamentul anti-COVID-19, au fost epuizate la unitatea medicală unde lucrează.

În Timiş, 178 de persoane depistate cu COVID – 19 sunt internate în spital, dintre care 21 la terapie intensivă.

Totodată, în Timiş, de la debutul pandemiei au fost depistate 4.626 de cazuri de infecţii cu virusul SARS CoV-2, dintre care 142 în ultimele 24 de ore.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

o noua transa de remdesivcir remdesivir remdesivir timisoara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes