O nouă variantă de coronavirus a îngrozit Japonia! E484E se răspândește repede și a rezistentă la vaccin

O nouă mutație a coronavirusului, E484E, ar avea o imunitate foarte mare la vaccinul anti-COVID. Noua variantă a fost detectată la aproximativ 70% din pacienții internați într-un spital din Tokyo și care nu au călătorit în afara Japoniei.

Se pare că noua formă a coronaviruslui reduce protecția vaccinurilor, fapt care îi îngrijorează pe oamenii de știință. Mutația este numită și „Eek” și a fost descoperită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la centrul Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Totul a avut loc în luna martie.

Dintre cei 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să călătorească în ultimul timp în străinătate și nici nu au raportat contactul cu persoane revenite recent din alte țări. Reprezentanții spitalului nu au avut nicio reacție până în prezent.

Doar experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, iar vaccinarea populației generale nu a început încă, informează Reuters.

Coronavirusul, mutație și în februarie, ajunsă în România

Coronavirusul a suferit o mutație şi în ţara noastră, numită N439K. Aceasta a fost descoperită la Institutul Cantacuzino din Capitală. Noua mutaţie este prezentă mai ales în nordul continentului, Danemarca raportând aproximativ 800 de cazuri de infecţie cu tulpina N439K. Totodată, au fost semnalate cazuri și în Irlanda, Republica Cehă, Elveţia, Anglia, Australia dar şi în Noua Zeelandă.

Noua mutație ar fi fost detectată prima dată în România în luna mai a anului trecut și de atunci s-ar fi extins în alte țări ale Uniunii Europene. Cercetătorii chinezi au descoperit că tulpina românească este mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală a COVID-19. ”Suntem îngrijorați de cât de eficient va fi un vaccin în cazul tulpinii N439K. Prin urmare, ar fi indicat să monitorizăm prevalența acestei tulpini și dacă aceasta afectează cele mai vulnerabile grupuri de oameni”, spunea cercetătorul Tyra Grove Krause.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

E484E mutati coronavirus mutatie coronavirus romania mutatie E484E mutatie N439K
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes