O nouă victorie a lui Messi: Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea grupării FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea grupării FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea clubului FC Barcelona, a anunţat, marţi, cotidianul catalan Sport.

Mandatul său ar fi trebuit să se încheie în martie 2021.

Preşedintele Bartomeu şi comitetul executiv ar fi trebuit să facă faţă unei moţiuni de cenzură, după ce contestatarii actualei conduceri (inclusiv unii candidaţi la preşedinţia clubului, la alegerile din 20 martie 2021) au reuşit să adune mai mult de 16.521 de semnături necesare din rândul socios (fani acţionari) pentru a activa acest proces de demitere.

Luni seară, Bartomeu a difuzat o scrisoare deschisă la persoana întâi, în care preciza că doreşte ca referendumul pentru destituirea sa să se desfăşoare în week-end-ul 15-16 noiembrie, susţinând că este nevoie de cel puţin 15 zile pentru pregătirea votului.

Dar opozanţii actualei conduceri doresc ca acest referendum să se desfăşoare la 1 şi 2 noiembrie, termen stabilit în conformitate cu statutul clubului blaugrana.

Conducerea actuală susţinea că nu are timp să organizeze acest vot într-un timp atât de scurt şi că acest termen ar obliga-o să ţină votul la Stadionul Camp Nou, ceea ce ar putea creşte riscul de infectare, şi a cerut guvernului regional catalan să se pronunţe pe acest subiect.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată, la finalul lunii august, de Jordi Farre, un candidat la preşedinţia clubului, în momentul în care vedeta echipei, argentinianul Lionel Messi, cerea rezilierea contractului său cu Barcelona.

Între timp, Messi a ajuns la un acord că continue la clubul catalan, dar numeroşi abonaţi (socios) au continuat demersul de îndepărtare a lui Bartomeu din fruntea grupării şi au depăşit, la 7 octombrie, numărul minim de 16.521 de semnături (15 la sută dintre abonaţi) necesar validării moţiuni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bartomeu demisieJosep Maria BartomeuJosep Maria Bartomeu a demisionatmesii bartomeu barcelona
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes