O nouă zi liberă în calendar

O lege care stabileşte noua zi de sărbătoare legală a trecut de Parlament şi merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

Pe lângă zilele libere legale de care beneficiază şi ceilalţi angajaţi din România pe parcursul unui an, angajaţii din sectorul feroviar vor beneficia, de acum încolo, de o zi liberă suplimentară. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legislativ marţi, 25 august, în calitate de for decizional.

Este pentru a doua oară când Parlamentul se pronunţă asupra acestui proiect de lege, după ce acesta fusese deja adoptat, însă a fost trimis de preşedintele Iohannis pentru reexaminare. Anul trecut, senatorii au votat favorabil proiectul, ignorând obiecţiile preşedintelui, iar acum Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru şi a dat votul final.

Ziua liberă de care se vor bucura salariaţii din sectorul feroviar este 16 februarie, Ziua Feroviarilor. Aceasta va deveni zi de sărbătoare legală pentru aceşti angajaţi.

„Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. red.)”, se arată în proiectul de act normativ.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

16 februarie zi liberazi libera februariezile libere
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes