O rachetă de croazieră rusească a lovit o întreprindere privată din regiunea Vinniţia din centrul Ucrainei

Racheta de croaziera ruseasca
Racheta de croaziera ruseasca

Forţele ruse au atacat o întreprindere privată cu o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune în regiunea centrală ucraineană Vinniţia, rănind trei persoane, au anunţat vineri autorităţile ucrainene, citate de Reuters.

“Din nefericire, există victime – trei civili, acestora li se acordă toată asistenţa necesară”, a scris guvernatorul Serhi Borzov pe Telegram, adăugând că au fost avariate proprietăţi şi maşini, dar nu a dat alte detalii.

Forţele aeriene ale Kievului au declarat că au doborât o a doua rachetă lansată în cadrul atacului din timpul nopţii. Racheta a fost doborâtă deasupra regiunii centrale Kirovohrad, a declarat guvernatorul local pe Telegram.

Rusia, care şi-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022, efectuează în mod regulat atacuri aeriene asupra zonelor ucrainene aflate departe de linia frontului. Moscova afirmă că loviturile sale au ca scop doar să degradeze capacitatea de luptă a Ucrainei.

Cele două rachete Kalibr raportate de oficialii ucraineni vineri par să fi vizat ţinte precise, contrastând cu loviturile de la începutul săptămânii, când Ucraina a raportat cel mai mare atac cu rachete şi drone ruseşti asupra capitalei Kiev în ultimele luni de zile.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

racheta ruseasca razboi ucraina regiunea vinnitia
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes