O româncă din Marea Britanie – simbol național în lupta anti-coronavirus

Sărbătorirea a 72 de ani de la înființarea Serviciului Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS) este marcată printr-o serie de afișe în toată țara, pe care se poate vedea chipul unei românce, relatează coventrytelegraph.net.

Românca se numește Claudia Anghel și lucrează ca moașă în Regatul Unit, având 26 de ani de experiență în domeniu. Este angajată la Spitalul Universitar Coventry din 2014. S-a născut în România și a emigrat în Marea Britanie în 2011.

Ea a declarat că speră ca proiectul să aducă recunoaștere pentru echipa de moașe cu care lucrează, de la medici, până la personalul de curățenie. A fost aleasă pentru această campanie de apreciatul fotograf britanic Rankin. Acesta a surprins 12 portrete de angajați ai rețelei NHS, cu impact puternic asupra populației, în semn de omagiu pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Colecția de fotografii va fi prezentată în toată țara, pe cele mai emblematice clădiri publice, în zone pietonale, în stațiile de autobuz.

Rankin este renumit pentru fotografiile realizate formațiilor Rollings Stones și Queen.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

lupta anti coronavirus marea britanie romanca anglia simbol national
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes