O tânără de 16 ani a căzut pe un perete abrupt de șase metri, în Retezat. Intervenție Salvamont Hunedoara

O tânără de 16 ani a căzsut pe un perete abrupt de șase metri, în Retezat. foto: Salvamont
O tânără de 16 ani a căzsut pe un perete abrupt de șase metri, în Retezat. foto: Salvamont

O fată de 16 ani a suferit un accident în Retezat, în Zona Cascadei Valea Mării, după ce a căzut şase metri pe un perete abrupt, suferind mai multe răni. Salvamontiştii au intervenit şi au reuşit să o recupereze pe tânără şi să o ducă în siguranţă la un echipaj SMURD.

”Acţiune încheiată cu succes a salvamontistilor hunedoreni! Apelul de urgenţă a fost primit prin serviciul 112 la ora 10.05, o fată de 16 ani căzută circa 6 metri pe un abrupt în Zona Cascadei Valea Mării. Victima prezenta multiple traumatisme şi plăgi, salvamontiştii i-au acordat primul ajutor, au oprit hemoragia, i-au imobilizat bratul drept ce prezenta o contuzie puternică, probabilitate mare fractura şi au imobilizat piciorul drept ce prezenta o fractură la gleznă-tibie”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Salvamont.

Tânăra accidentată a fost transportată cu targa UT 2000 în teren accidentat şi predată echipajului SMURD în stare de conştientă.

La intrevenţie au participat şase salvatori montani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

abrubt retezatcadere perete abrubtretezatsalvamont hunedoaratanara 16 anitursita retezat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes