Octavian Andronic a murit

Octavian Andronic a murit
Octavian Andronic a murit

Octavian Andronic a murit. Andronic este fondatorul ziarului Libertatea şi cel care a înfiinţat agenţia de presă Amos News.

În vârstă de 74 de ani, acesta s-a stins din viață în urma unui stop cardo-respirator suferit pe patul de spital, unde se afla de aproape o săptămână.

De numele său se leagă cele trei volume de „Dicționar politic”. De asemenea, a scris „Anul 2000: Schimbarea schimbării. O cronologie comentată a mileniului III”, „Anul 2001: Zodia Delfinului” şi „2002 – Capitalismul de cumetrie”.

Anunțul decesului jurnalistului Octavian Andronic a fost făcut de agenția Amos News:

”Cu deosebită durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.

Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa!

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie amosnews.ro.

Octavian Andronic a murit la 74 de ani

Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic, în vârstă de 74 de ani, a murit vineri seară, în urma unui atac de cord.

Andronic s-a născut pe 2 mai 1946, la Sânnicolau-Mare (judeţul Timiş). A urmat cursurile Universităţii din Bucureşti, iar în 1969 a debutat ca reporter la Informaţia Bucureştiului. A fondat în decembrie 1989 ziarul Libertatea, al cărui redactor-şef a fost până în 1997.

Octavian Andronic a lucrat în cadrul mai multor trusturi media înainte să pună bazele, în 1999, agenţiei Amos News.

În caricatură s-a afirmat în studenţie. A colaborat cu diferite publicaţii, semnând cu pseudonimul Ando.

De-a lungul carierei, a mai lucrat la mai multe posturi de televiziune şi a publicat volume ca „Turneul candidaţilor la Primăria Capitalei-1996” (2000); „Turneul Candidaţilor la Preşedinţie -1996” (2000), „Schimbarea schimbărilor” (2001), „Dicţionarul politic: B de la Băsescu” (2009), „Dicţionar politic: I de la Iliescu” (2010) şi „Andografia 2010” (2011).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ando a murit Octavian Andronic Octavian Andronic a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes