Odesa a rămas fără electricitate după un atac rusesc cu drone kamikaze

Oraşul Odesa, din sudul Ucrainei, a rămas aproape în totalitate fără electricitate în urma unui atac rusesc cu o dronă kamikaze care a avut loc în cursul nopţii, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene, citate de AFP.

“Pentru moment, oraşul este lipsit de electricitate”, a declarat un consilier al Preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, într-un mesaj pe contul său de Telegram. El a precizat că infrastructura esenţială, inclusiv spitalele şi maternităţile, au totuşi acces la energie electrică. “Situaţia rămâne dificilă, dar este sub control”, a declarat Timoşenko.

Potrivit lui Maksim Marcenko, guvernatorul regiunii Odesa, Rusia a atacat oraşul cu “drone kamikaze” în noaptea de vineri spre sâmbătă. “Ca urmare a acestor lovituri, nu există energie electrică în aproape toate districtele şi comunităţile din regiunea noastră”, a spus el.

Două drone au fost doborâte de unităţile de apărare aeriană ucrainene, a adăugat Maksim Marcenko.

Vineri, Kievul a subliniat că regiunile sudice ale ţării, devastate de război, inclusiv Odesa, suferă cel mai mult din cauza penelor de curent, la câteva zile după ultima rundă de atacuri ruseşti asupra reţelei energetice ucrainene. Rusia a tras luni cu zeci de rachete de croazieră asupra infrastructurii-cheie, punând presiune şi mai mult pe reţeaua electrică a ţării, deja aflată în dificultate, în urma unor atacuri anterioare.

Vladimir Putin a declarat joi că va continua să lovească reţeaua energetică a Ucrainei, în ciuda protestelor Occidentului faţă de atacurile sistematice care au aruncat milioane de oameni în frig şi întuneric.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac drone kamikazeatac rusiaodesa
redactia

Alte stiri de interes