Recomandate Sanatate

OFICIAL: Noile măsuri pentru reducerea răspândirii pandemiei, aprobate de Guvern

Măsurile graduale propuse de CNSU pentru limitarea răspândirii pandemiei au fost aprobate de către Guvern în şedinţa de miercuri. Masca de protecţie devine obligatorie pe plan naţional în toate spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de unităţile de învăţământ, dacă incidenţa este cuprinsă între 1 şi 3, iar dacă se trece de 3 masca evine obligatorie în toate spaţiile deschise. Evenimentele privatesunt interzise pe plan naţional, iar localurile şi cinematografele vor funcţiona la capacitate redusă.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate propunerile CNSU cu privire la impunerea de măsuri progresive pentru reducerea răspândirii pandemiei.

Noile măsuri de siguranță

”Astăzi au fost dezbătute propunerile CNSU. Rămân următoarele măsuri – referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie masca este purtată în spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de unităţile de învăţământ. De la 3 la mie, masca devine obligatorie în toate spaţiile închise. De la 0 – 1,5 incidenţă restaurantele, cafenelele, cinematografele vor funcţiona cu capacitate de 50%. Între 1,5 şi 3 la mie cu 30%. Mai mare de 3 la mie vor fi, din păcate, închise”, a anunţat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, de asemenea, s-a decis ca testarea obligatorie a personalului din centrele rezidenţiale odată pe săptămână.

”Acest lucru este foarte important. Evaluarea lor va duce la reducerea transmiterii virusului către beneficiari”, a mai afirmat Arafat.

Acesta a anunţat, de asemenea, că măsurile referitoare la evenimentele privateau fost adoptate de către Guvern: ”Evenimentele private sunt interzise în spaţii publice închise şi deschise pe plan naţional”.

Arafat a precizat şi că referinţa va fi la cifrele de la Evidenţa Populaţie atunci când se va stabili incidenţa cazurilor.

”Asta înseamnă că în fiecare zi incidenţa va fi calculată pe ultima cifră pe care o au de la Evidenţa Populaţiei. Dacă trece de 3 la mie prevede că în max 48 de ore Prefectura sau Comitetul Judeţean sau Comitetul Municipiului Bucureşti constată şi toate măsurile devin aplicabile. Sunt măsurile stabilite, în momentul în care s-a intrat pe cifra respectivă comitetul municipal sau judeţean constată şi absolut toate măsurile revăzute intră în vigoare”, a mai declarat Arafat.

În ceea ce priveşte regulile privind campania electorală, acestea au fost aprobate aşa cum au fost propuse de CNSU: 20 pentru evenimentele din interior şi 50 pentru cele organizate în spaţii deschise.

Alte știri de interes

Florin Iordache, candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Funcția este pe viață

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, propunere CURAJOASĂ pentru Marcel Ciolacu. Se poate ajunge în penal: ”Crimă cu premeditare!”

Saghin Cristian

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE. Partidul său va dispărea

Mihnea Tudor

Iohannis confirmă: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie

Saghin Cristian

Raluca Turcan, profet PNL: Judecătoarea Maya Teodoriu, răsplătită de PSD cu un loc pe lista la Senat

Mihnea Tudor

Bilanț coronavirus România, 19 octombrie. Scădere ușoară a numărului de infectări

Gloria Pascu

Prima tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcţiile de sănătate publică. Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

Mihnea Tudor

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Vom avea parte și de soare, dar și de zile de frig

Mihnea Tudor

Orban: Am validat listele pentru parlamentare. Doar doi miniştri ai Cabinetului nu se regăsesc pe liste

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »