Oficial OMS: Eradicarea covid nu este o ţintă rezonabilă în acest moment

David Nabarro, trimis special al OMS pentru Covid-19, a declarat pentru Sky News că eradicarea coronavirusului nu este în acest moment “o ţintă rezonabilă pentru lume”.

“Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare. Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

În întreaga lume, au apărut până acum peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre cei infectaţi, 3,7 milioane au murit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

eradicare pandemie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes