Olanda trimite Ucrainei două sisteme antiaeriene de tip Patriot, anunţă Ministerul olandez al Apărării

Stiri pe scurt
Stiri pe scurt

Olanda urmează să trimită Ucrainei două sisteme de apărare antiaeriană de tip PATRIOT şi rachete, anunţă vineri într-un comunicat Ministerul olandez al Apărării, relatează CNN.

Ministerul olandez al Apărării face acest anunţ după ce premierul olandez Mark Rutte a anunţat marţi, într-o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden, că Olanda intenţionează să se alăture Statelor Unite şi Germaniei şi să trimită sisteme de tip Patriot Ucrainei.

Aranjamente în vederea unei accelerări a acestor livrări au fost făcute vineri, în cadrul unei reuniuni a aliaţilor din Occident ai Ucrainei, la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei, precizează în comunicat Ministerul olandez al Apărării.

Pentagonul a anunţat marţi că trupe ucrainene urmau să înceapă să fie formate în vederea folosirii sistemelor de tip Patriot la Fort Sill, în Oklahoma, unde Statele Unite desfăşoară propriile formări în operarea şi mentenanţa acestui sistem avansat de apărare antiaeriană.

Fort Sill este unua dintre cele patru instalaţii de bază de formare ale armatei americane şi găzduieşte şcoala de artilerie de campanie, care formează militari de peste un secol.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

olandarachete patriotsisteme patriot uraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes