Olguţa Vasilescu acuză Guvernul că nu a recalculat milioane de dosare de pensii

Fostul ministru al Muncii, social-democrata Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că Guvernul PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie şi nu a fost recalculat nici măcar unul. Mai mult, ea a afirmat că punctul de pensie trebuia să crească la valoarea de 1.775 lei, echivalentul unei majorări de 40%, anul trecut, iar în 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 lei.

„În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare”, a spus Vasilescu.

Potrivit acesteia, procesul de recalculare a pensiei trebuia să elimine inechităţile din sistem, dincolo de majorarea punctului de pensie.

„Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei”, a mai afirmat Olguța Vasilescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acuza guvern pnlolguta vasilescuolguta vasilescu recalcularerecalculare pensii
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes