Olivia de Havilland a murit, la Paris

Olivia de Havilland, actrița care a interpretat-o ​​pe Melanie Hamilton Wilkes în filmul Pe aripile vântului (1939), a murit
Olivia de Havilland, actrița care a interpretat-o ​​pe Melanie Hamilton Wilkes în filmul Pe aripile vântului (1939), a murit

Olivia de Havilland, actrița care a interpretat-o ​​pe Melanie Hamilton Wilkes în filmul Pe aripile vântului (1939), a murit la vârsta de 104 ani, la Paris.

În 1919, părinţii ei s-au despărţit, iar mama a avut ideea de a se muta la Saratoga, aproape de San Francisco. În 1934, Olivia de Havilland se pregătea să devină profesoară de limba engleză când a fost remarcată de regizorul Max Reinhardt în „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, în care juca cu o trupă de amatori. Reihardt a angajat-o pentru o adaptare filmată, semnând un contract pe cinci ani cu studiourile Warner Brothers. În anii următori, ea a apărut în „Căpitanul Blood/ Captain Blood” (1935), alături de atunci necunoscutul australian Errol Flynn. Devin cuplul cel mai cunoscut pe ecran. Au urmat, alături de Errol Flynn, opt filme, între care „Atacul brigăzii uşoare/ The Charge of the Light Brigade” (1936) şi „Aventurile lui Robin Hood/ The Adventures of Robin Hood” (1938).

Olivia Havilland a fost ultimul membru al distribuției celebrului film care a supraviețuit, potrivit The Sun.

Premiată de două ori cu Oscar, în 1947 şi în 1950, pentru rolurile principale din „To Each His Own” (1946) şi „The Heiress” (1949), de Havilland s-a născut în Japonia, într-o familie britanică, pe 1 iulie 1916. Din 1941, era cetăţean a Statelor Unite ale Americii, iar din 1953 trăia la Paris. Alături de Kirk Douglas, născut şi el în 1916, Olivia de Havilland a fost cel mai longeviv star de la Hollywood. A lucrat cu producători celebri, precum David O. Selznick, cu regizori ca Michael Curtiz şi Anatole Litvak şi cu actori precum Errol Flynn şi Mickey Rooney.

Olivia de Havilland a declarat că a văzut „Pe aripile vântului” de câteva zeci de ori. În 1960, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar în 2008, Olivia de Havilland a fost recompensată de preşedintele George W. Bush cu US National Medal for the Arts.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Olivia de Havilland Olivia de Havilland a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes