OMS avertizează asupra unei ”constelație de mutații” ale coronavirusului, cu efecte dezastruoase asupra vaccinurilor

În viitor ar putea apărea ”o constelație de mutații” ale coronavirusului, care ar putea duce la pierderea eficienței coronavirusului, susține un epidemiolog din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Într-o declarație făcută, luni, Maria Van Kerkhove subliniază că, deși vaccinurile anti-Covid arată semne ale unei eficiențe reduse împotriva variantei Delta, acestea încă sunt eficiente în prevenirea unei forme severe a bolii și în prevenirea deceselor.

”Vestea bună este că până acum funcționează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelație de mutații în care vaccinurile își vor pierde eficiența, de asta vrem să prevenim infecțiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie… să luăm măsuri să prevenim”, a declarat Maria Van Kerkhove, care a subliniat că oamenii trebuie să facă ambele doze de vaccin și să nu se oprească la prima doză.

OMS a declarat, tot luni, că înființează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, care ar putea începe fabricarea dozelor în 9-12 luni.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a precizat că acest lucru se va face cu scopul de a spori accesul la vaccinuri pe întreg continentul african, unde cazurile și decesele au crescut cu aproape 40% în ultima săptămână.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

constalatie de mutatii eficienta vaccin mutatii covid oms avertisment varianta delta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes