OpenDoors raportează o creștere cu 60% a numărului de creștini care au murit pentru credința lor în 2020

Conform raportului anual Open Doors, a existat o creștere cu 60% a numărului de creștini care au murit pentru credința lor în 2020 față de 2019. Cauza principală este o creștere dramatică a numărului de creștini uciși în Nigeria de extremiștii islamici.

OpenDoors a raportat că 4.761 de creștini au murit pentru credința lor anul trecut, dintre care 2.200 au avut loc în Nigeria. Mai mulți au avertizat cu privire la un potențial pentru un genocid creștin în națiunea africană. De asemenea, se pare că violența îndreptată împotriva creștinilor din Nigeria se răspândește în țările vecine.

Acest lucru a făcut parte dintr-o creștere generală a persecuției creștinilor din întreaga lume remarcat de OpenDoors, o organizație dedicată pentru a ajuta creștinii persecutați din întreaga lume, notează christianpost.com.

În raportul lor, OpenDoors a adăugat că guvernele au folosit, de asemenea, pandemia COVID-19 ca o scuză pentru a ajunge la creștini. Nu numai că încearcă să oprească întâlnirile în bisericile lor, permițând în același timp evenimente seculare similare să continue, dar, în unele zone ale lumii, reduc în mod intenționat ajutorul legat de pandemia COVID acordată creștinilor.

În plus față de Nigeria, raportul a remarcat persecuție în creștere a credincioșilor din China, condus de Partidul Comunist Chinez, care se folosește de sistemul său de credit social pentru a urmări și pedepsi credincioșii.

A existat, de asemenea, o persecuție sporită a creștinilor din India de către naționaliștii hinduși care cred că adevărații indieni trebuie să fie hinduși. În Karnataka, un stat situat în sudul Indiei, extremiștii hinduși au convins recent poliția să oprească participarea a 15 familii creștin-indiene să participe la o slujbă religioasă, deoarece nu s-au născut în familii creștine. Acest lucru a însemnat că s-au convertit la creștinism de la hinduism și poliția a justificat interdicția lor prin care să ateste acestea au fost forțate de conversie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

credintacrestini ucisiopendoorsucisi pentru credinta
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes