International

OpenDoors raportează o creștere cu 60% a numărului de creștini care au murit pentru credința lor în 2020

Conform raportului anual Open Doors, a existat o creștere cu 60% a numărului de creștini care au murit pentru credința lor în 2020 față de 2019. Cauza principală este o creștere dramatică a numărului de creștini uciși în Nigeria de extremiștii islamici.

OpenDoors a raportat că 4.761 de creștini au murit pentru credința lor anul trecut, dintre care 2.200 au avut loc în Nigeria. Mai mulți au avertizat cu privire la un potențial pentru un genocid creștin în națiunea africană. De asemenea, se pare că violența îndreptată împotriva creștinilor din Nigeria se răspândește în țările vecine.

Acest lucru a făcut parte dintr-o creștere generală a persecuției creștinilor din întreaga lume remarcat de OpenDoors, o organizație dedicată pentru a ajuta creștinii persecutați din întreaga lume, notează christianpost.com.

În raportul lor, OpenDoors a adăugat că guvernele au folosit, de asemenea, pandemia COVID-19 ca o scuză pentru a ajunge la creștini. Nu numai că încearcă să oprească întâlnirile în bisericile lor, permițând în același timp evenimente seculare similare să continue, dar, în unele zone ale lumii, reduc în mod intenționat ajutorul legat de pandemia COVID acordată creștinilor.

În plus față de Nigeria, raportul a remarcat persecuție în creștere a credincioșilor din China, condus de Partidul Comunist Chinez, care se folosește de sistemul său de credit social pentru a urmări și pedepsi credincioșii.

A existat, de asemenea, o persecuție sporită a creștinilor din India de către naționaliștii hinduși care cred că adevărații indieni trebuie să fie hinduși. În Karnataka, un stat situat în sudul Indiei, extremiștii hinduși au convins recent poliția să oprească participarea a 15 familii creștin-indiene să participe la o slujbă religioasă, deoarece nu s-au născut în familii creștine. Acest lucru a însemnat că s-au convertit la creștinism de la hinduism și poliția a justificat interdicția lor prin care să ateste acestea au fost forțate de conversie.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Viktor Orban a ales vaccinul chinezesc Sinopharm pentru a se vaccina

Mihnea Tudor

Un mort şi un rănit la Cernăuţi, într-o explozie a unei conducte de oxigen la un spital Covid

Mihnea Tudor

Guvernatorul New York-ului, acuzat de hărţuire sexuală de două foste angajate

Daniela Arnăutu

Planul Biden de relansare economică, adoptat în Camera Reprezentanţilor. Valoarea acestuia este incredibilă!

Mihnea Tudor

Încă un Boeing 777 cu probleme la motor aterizează de urgenţă, pe aeroportul din Moscova

Mihnea Tudor

Merkel anunță paşapoarte digitale pentru vaccinare, pentru călătorii în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »