Oportunitatea dezvoltării conceptului de tip Smart Village

Forumul Smart Village este conceput ca un instrument practic pentru devoltarea satelor inteligente
Forumul Smart Village este conceput ca un instrument practic pentru devoltarea satelor inteligente

În România decalajul dintre zonele rurale și cele urbane este încă destul de mare, chiar dacă sunt eforturi în vederea reducerii acestuia. Furnizarea de servicii digitale în domenii precum învățământ, administrație și sănătate depind în totalitate de asigurarea conectivității și a accesului la infrastructura în bandă largă pentru zonele slab populate și nedezvoltate economic.

Oportunitatea dezvoltării inteligente a comunităților este dată, în momentele actuale, de legislația în domeniu care definește conceptul de Smart Village și Smart City, în conformitate cu prevederile Noii Agende Urbane și cu politicile Uniunii Europene.

Pentru autorități, parteneriatele și colaborarea cu mai multe părți interesate sunt esențiale pentru a ajunge la comunități slab deservite și neconectate. Având în vedere acest lucru, Asociația Smart Village și partenerii săi susțin crearea de comunități inteligente pentru a promova dezvoltarea durabilă în zone îndepărtate și defavorizate.

Forumul Smart Village

Forumul Smart Village este conceput ca un instrument practic pentru devoltarea satelor inteligente. Contribuie la punerea în aplicare a “EU Action for SMART VILLAGES”, care vizează furnizarea de infrastructură în bandă largă pentru îmbunătățirea accesului la internet în zonele rurale și îndepărtate.

Inițiativa Smart Villages cuprinde o abordare locală, integrată și holistică a accesului la servicii digitale pentru comunitățile rurale, cu integrarea tehnologiilor digitale care servesc ca un factor esențial al furnizării de servicii echitabile, calitative și eficiente, pentru toți cetățenii.

Proiectul vrea să pună în evidență importanța conducerii locale, dezvoltarea continuă a capacității lor de a gestiona și conduce programe de dezvoltare durabilă și necesitatea de a lucra în colaborare cu mai mulți parteneri.

Scopul Forumul Smart Village este de a face din satele inteligente unul dintre mecanismele prin care mai multe obiective pot fi realizate simultan, în zone îndepărtate și insuficient deservite. În viitor, această abordare va deveni un reper într-un domeniu care evoluează și se îmbunătățește continuu, pe măsură ce comunitățile de oameni vor accepta tot mai mult utilizarea tehnologiilor inteligente în viața de zi cu zi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

concept smart villageconectivitateforumul smart villagefurdu constantinservicii digitalesmart village
Constantin Furdu

Alte stiri de interes