Opt persoane, reţinute în urma percheziţiilor făcute la Primăria Generală

Opt persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor făcute, miercuri, în Bucureşti şi Ilfov, în dosarul care vizează executarea de lucrări de construcţie fără autorizaţie, în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila – Bucureştii Noi.

Poliţia Capitalei a transmis, miercuri seară, că, în urma percheziţilor, poliţiştii au identificat şi ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi peste 52.000 de euro, 48.000 de lei şi 4.300 de dolari.

De asemenea, au fost reţinute 8 persoane, acestea urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de DGPMB – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Unsprezece percheziţii au avut loc, miercuri, în Bucureşti şi în Ilfov, în legătură cu construirea unor imobile cu destinaţia de locuinţe în zona Chitila – Bucureştii Noi. Surse din anchetă afirmă că în dosar sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală, acuzaţiile fiind de încălcare a Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

Astăzi, 16.12.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară la adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, a anunţat Poliţia Capitalei, conform news.ro.

Surse din anchetă au declarat că sunt vizate inclusiv Direcţia Generală de urbanism şi amenajarea teritoriului şi Serviciul de autorizări din Primăria Generală şi autorizaţii date pentru imobile cu destinaţia de locuinţe din zona Bucureştii Noi – Chitila.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestari primaria generala control primaria generala imobile fara autorizatie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes