Eveniment Recomandate

Opt români implicați într-un grav accident, în Italia. Intervenție MAE. Șoferul, arestat – VIDEO

Opt români implicați într-un grav accident, în Italia. Intervenție MAE. Șoferul, arestat - VIDEO
Opt români implicați într-un grav accident, în Italia. Intervenție MAE. Șoferul, arestat - VIDEO

Opt români, aflați într-un microbuz, au fost implicați într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia patru dintre ei au murit, iar 3 au fost răniți și au ajuns la spital, conform unei informări MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol.

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitoar la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo și au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol. Membrii de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident.
Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicităr
i”.

comunicat Ministerul Afacerilor Externe

VIDEO – Opt români implicați într-un grav accident, în Italia

Relatările presei locale arată că accidentul cu români s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România – mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni – s-a izbit puternic de un TIR. O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

MAE mai precizează în comunicat că atunci când au probleme cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120, +39 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: +39 349 1178220.

Patru români, morți într-un accident groaznic

Printre decedați se numără și o fetiță de numai 10 luni, iar sora ei geamănă a fost transportată la spitalul Meyer din Florență și a fost salvată. Un alt băiat de zece ani a fost declarat decedat, la fel și bunicii acestuia. Leziuni importante au suferit și ceilalți pasageri ai mașinii, inclusiv alți doi copii cu vârsta de 13 ani și 10 luni. Aceasta din urmă ar fi sora geamănă a fetiței decedate. Copii au fost transferați la spitalul de pediatrie Meyer din Florența.

Familia de români se afla într-un autoturism marca Volkswagen. La volan se afla capul familiei, care, după accident, cu capul în mâini, striga numele copiilor, conform martorilor citați de presa italiană. Din câte se pare, aceștia au intrat într-un TIR și apoi au fost aruncați într-un alt autoturism de pe autostradă.

Presa din Italia, care citează surse din anchetă, a explicat că, cel mai probabil, românul a adormit la volan, având în vedere că el a pierdut controlul direcției pe o bucată de drum drept, în timp ce condițiile de drum erau perfecte.

De asemenea, polițiștii și medicii care au ajuns la locul tragediei au povestit că nu au văzut niciodată asemenea scene șocante, trupurile victimelor fiind aruncate pe toată autostrada.

Tatăl român care conducea mașina în care o fetița de zece luni și un băiat de 10 ani au fost uciși în accidentul care a avut loc ieri pe o autostradă A1 din Italia, a fost arestat. Acuzația împotriva românului este de omuciderea multiplă din culpă. Bărbatul este chiar tatăl copiilor care au murit în accident și fiul celorlalți doi adulți care și-au pierdut viața. Așadar bunicii și 2 nepoți au murit în urma accidentului.

Alte știri de interes

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »