Ora de vară 2019. Când se schimbă ora

Ora de vara
Ora de vara

Ora de vară în România. Când se schimbă ora de vară în anul 2019.


România va trece la ora de vară în ultima duminică din luna martie, respectiv  în noaptea dintre 30 și 31 martie.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, o comisie din Parlamentul European și-a dat acceptul pentru a stopa practica orei de vară în Uniunea Europeană în  anul 2021, astfel că măsura va fi înaintată plenului pentru vot. Dacă va fi adoptată de parlamentari, inițiativa va fi negociată cu statele membre.

Ora de vară 2019

Executivul comunitar a lansat un sondaj online, în care a chestionat aproximativ 5,6 milioane de cetățeni europeni din totalul de 510 milioane,  dintre aceștia, 84% s-au declarat în favoarea renunțării la această practică de a schimba ora de două ori pe ani.

Comisia europeană respectivă propune ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară. Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ‘ora de iarnă’, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand se schimbă oraora de iarnaora de varaOra de vară 2019
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes