Sanatate

Oradea: Mireasa care a avut nunta cu peste 350 de persoane, confirmată cu COVID-19

Mireasa care, la sfârşitul săptâmânii, a avut nunta din Oradea la care au participat peste 350 de persoane şi în urma căreia a fost deschis un dosar penal a fost confirmată cu noul coronavirus. Ca urmare, toţi participanţi vor trebui să intre în carantină.

Potrivit news.ro, care citează eBihoreanul.ro, nunta la care au participat peste 350 de persoane a fost a fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, iar mireasa a fost confirmată, marţi, cu infecţie COVID-19.

Sursele citate de publicaţie afirmă că, iniţial, la ancheta epidemiologică, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul său soţ, dar ulterior medicul care a făcut ancheta a aflat că tânăra a avut nunta în weekeend. Ca urmare, ancheta a fost reluată, tânăra fiind obligată să dea lista tuturor persoanelor prezente la nuntă. La eveniment au participat atât persoane din Bihor, cât şi din Maramureş, iar direcţiile de sănătate publică din cele două judeţe vor trebui să le trimită decizii de intrare în carantină pentru 14 zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România, 19 octombrie. Scădere ușoară a numărului de infectări

Gloria Pascu

Prima tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcţiile de sănătate publică. Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

Mihnea Tudor

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate

Gloria Pascu

Bilanţ COVID-19, 18 octombrie – Număr mare de infectări, chiar dacă suntem sub 4000 de cazuri

Mihnea Tudor

INS dezminte informația că avem un prim pacient cu Covid și virus gripal

Gloria Pascu

Arafat recunoaște: „Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”. La ce să ne așteptăm

Mihnea Tudor

Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 pentru a treia zi consecutiv. A crescut numărul judeţelor cu peste 100 de cazuri noi

Mihnea Tudor

Povestea zguduitoare a unui pacient decedat în spital, lipsit de îngrijire medicală. Medicul a refuzat tratamentul cu plasmă convalescentă. I-au furat tot!

Gloria Pascu

Creșterea numărului de infectări poate fi oprită în câteva zile. Ludovic Orban explică cum și cât timp ar dura

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »