Oraşul Bahmut este departe de a fi cucerit, anunţă grupul paramilitar Wagner

Bahmut
Bahmut

Oraşul ucrainean Bahmut, scena unor lupte aprige de luni de zile, este departe de a fi cucerit, în ciuda progreselor recente ale Rusiei, a estimat marţi, şeful organizaţiei paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, relatează AFP.

“Nu vom sărbători prea curând”, a spus Evgheni Prigojin, potrivit serviciului său de presă de pe Telegram.

„Bahmut nu va fi capturat mâine, pentru că există rezistenţă puternică, maşina de tocat carne este în acţiune”, a adăugat el, cu referire la pierderile mari de pe câmpul de luptă.

Wagner, care a recrutat mii de prizonieri pentru a lupta în Ucraina, a condus atacul asupra Bahmutului încă din vară şi a capturat recent o serie de aşezări din apropiere în încercarea de a încercui oraşul. „Adversarul activează şi trimite noi rezerve tot timpul. În fiecare zi, în Bahmut sosesc între 300 şi 500 de luptători de peste tot, focul de artilerie creşte în fiecare zi”, a spus Evgheni Prigojin.

Reprezentantul ocupaţiei ruse în regiunea ucraineană Doneţk, Denis Puşilin, a spus că Ucraina nu dă niciun semn că vrea să cedeze oraşul, pe care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a descris drept o „fortăreaţă”. „Înţelegem pe deplin că în prezent nu există nicio perspectivă ca adversarul să-şi abandoneze poziţiile fără luptă”, a spus el, potrivit presei ruse.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cucerire bahmutprigojin
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes