Politica Recomandate

Orban: Am validat listele pentru parlamentare. Doar doi miniştri ai Cabinetului nu se regăsesc pe liste

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban. a anunţat duminică seară, după şedinţa conducerii liberale, că listele candidaţilor pentru alegerile parlamentare au fost validate aproape în unanimitate şi cu foarte mici modificări faţă de propunerile înaintate de filiale. Orban a precizat că ministrul Apărării Nicolae Ciucă, devenit membru PNL, va candida pe primul loc la Senat în Dolj şi că doar doi membri ai Cabinetului nu vor candida, miniştrii Bogdan Aurescu şi Marcel Boloş.

”Am validat listele practic aproape cu unanimitate. Sunt în cea mai mare parte, cu foarte puţine morificări, cele transmise de fialiale”, a afirmat Orban.

El a anunţat că ministrul Apărării Nicolae Ciucă, a cărui înscriere în PNL a fost anunţată duminică seară, va candida pe locul 1 la Senat în Dolj. Potrivit liderului PNL, Mara Mareş, liderul organizaţiei de tineret, va candida la Bucureşti la Cameră. ”În rest, am mers pe propunerile formulate de filiale”, a subliniat Ludovic Orban.

Ce miniștri nu candidează

El a precizat că la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii. excepţie făcând ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, despre care a afirmat că ”e liberal, dar e preot misionar şi preferă să slujească” şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care este diplomat de carieră.

Conform lui Orban, la Dolj, candidează la Camera Deputaţilor ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe, ministrul Dezvoltării Ionel Ştefan este pelocul 1 la Camera Deputaţilor, la Vrancea, unde candiează şi şeful Cancelariei, Ionel Dancă, El a mai amintit că ministrul Muncii Violeta Alexandru candidează în Bucureşti, la Cameră, iar cel de Finanţe, Florin Câţu este pe primul loc la Senat, tot în Bucureşti. De asemenea, ministrul Educaţiei Monica Anisiei şi secretarul general al Guvernului Antonel Tănase sunt candidaţitot la Bucureşti.

”Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile. Vom stabili obiectivul naţional şi un obiectiv pentru fiecare filială judeţeană”, a adăugat el.

Șansa de a fi aleși

Ludovic Orban s-a refeirit şi cei care nu se mai regăsesc pe liste fie pentru că nu au mai candidat, fie din cauza conjuncturii, muluțmindu-le şi anunţând că vor continua împreună:

”Chiar dacă unii dintre ei nu se mai regăsesc pe liste, contninuăm împreună”, a dat asigurări preşedintele PNL, conform news.ro.

El a spus că la Ialomiţa preşedintele Tinel Gheorghe, parlamentar cu state vechi, şi-a dat demisia. Acolo Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA şi secretarul de stat din MEC Luminiţa Barcari vor deschide listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Orban susţine că la filiala de la Argeş a susţinut candidatura lui Daniel Constatin care a susţinut PNL „într-un moment decisiv”

”Aşa au mai fost nemulţumiti şi la Mureş, şi la Brăila. Eu am încercat să vorbesc şi cu cei de pe locuri considerate neeligibile şi le-am transmis că dacă pun osul la treabă, au şansa de a fi aleşi”, a precizat el.

Alte știri de interes

CARANTINĂ generală în Franța. Macron anunță revenirea la restricțiile din primăvară

Mihnea Tudor

Iohannis: Cum credeţi că ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD-ului nu respectă cele mai elementare norme?

Mihnea Tudor

Imagini de groază cu plămânii unui pacient COVID. Medic: Cum facem cu ei domnule doctor Bittman, doamnă doctor Corina Chiriac?”

Mihnea Tudor

Cei patru militari români răniți în Afganistan, transferați în Germania

Mihnea Tudor

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »