Guvern

Orban anunță data alegerilor parlamentare. Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare


Premierul Ludovic Orban a anunţat că ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”. ”Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie”, a afirmat premierul.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că se discută o HG pentru stabilirea datei alegerilor.

Orban a explicat că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte, mandatele parlamentarilor expirând în data de 21 decembrie.

”Astăzi va trebui să luăm o decizie foarte importantă, şi anume să adoptăm HG privitoare la alegeri. Prioritare sunt HG privind stabilirea datei alegerilor şi apoi stabilirea calendarului. Îl văd pe domnul ministrul Vela că este pregătit, atât cu cele două hotărâri de guvern, cât şi cu celelalte două în primă lectură, urmând să obţinem avizul Consiloiului Legislativ. Vreau să informăm opinia publică despre această dată. Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, coroborând prevederile legale şi constituţionale în vigoare, ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”.

”Ca atare, proiectul de HG pe care-l va introduce pe ordinea de zi domnul ministrul Vela este cel referitor la stabilirea datei alegerilor parlamentare pe data de 6 decembrie”, a afirmat Ludovic Orban.

”Suntem pregătii, domnule prim-ministru”, a replicat ministurl Marcel Vela.

Guvernul discută, de asemenea, o HG pentru stabilirea calendarului tuturor acţiunilor referitoare la alegerile parlamentare.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »