Guvern

Orban anunță finanțare de la UE pentru autostrada de centură a Bucureștiului

Cea mai mare parte a finanţării autostrăzii de Centură a Capitalei vine de la bugetul Uniunii Europene, a anunțat prim-ministrul Ludovic Orban, marți. Premierul a adăugat că Centura Bucureştiul trebuie lărgită la patru benzi pentru a rezolva problemele de trafic.

”Autostrada de Centură a Bucureştiului este finanţată de la bugetul UE. Valoarea lucrărilor de peste un miliarde de euro e acoperită prin finanţări de la bugetul UE. Pe toate tronsoanele de autostradă sau cale ferată pe care urmează să le modernizăm avem un plan de finanţare care se bazează fie pe actualul exerciţiu bugetar al UE, fie pe viitorul buget al UE 2021-2027, fie pe resursele financiare care vor fi la dispoziţia României din cadrul Programului de rezilienţă şi recuperare, cele aproape 34 miliarde euro care urmează să fie acordate României, fie sub formă de credite, fie sub formă de granturi. Am gândit finanţări din partea unor finanţatori instituţionali. Am planificat şi resursele bugetare co-finanţării”, a declarat Ludovic Orban, marţi la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

El a adăugat că „actuala Centură a Bucureştiului va deveni al treilea inel ciruclar al Bucureştiului”.

”Din păcate, nu s-a mers pe soluţia lărgirii la patru benzi, aşa cum fusese adoptată soluţia în 2008 – nu din cauza actualului Guvern, ci din cauza opţiunii Guvernelor anterioare. Sigur că este foarte important acum să alocăm toate resursele financiare pentru a putea realiza autostrada de Centură a Bucureştiului. Toate proiectele mari pentru infrastructura de transport sunt blocate, actuala centură trebuie lărgită la patru benzi. Aş prefera ca această lucrare să o facem noi”, a completat Orban.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »