Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, acuză PSD că „a băgat România în faliment”, prin adoptarea în comisiile parlamentare a unor amendamente la rectificarea bugetară care ar genera cheltuieli de peste 6,3% din PIB.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, acuză PSD că „a băgat România în faliment”, prin adoptarea în comisiile parlamentare a unor amendamente la rectificarea bugetară care ar genera cheltuieli de peste 6,3% din PIB.

„Astăzi PSD (…) a băgat România în faliment. În comisiile de buget-finanţe, o majoritate PSD de 20 de oameni care sunt aflaţi în delir, după părerea mea, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului şi, în acelaşi timp, la propunerea marelui finanţist Orlando, au adoptat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice”, a declarat Orban miercuri, la Piteşti.

Premierul a afirmat că, dacă amendamentele vor fi adoptate de Parlament, ele vor avea consecinţe atât asupra credibilităţii României pe pieţele financiare internaţionale, cât şi asupra veniturilor cetăţenilor.

Ăştia au băgat România în faliment astăzi. Dacă nu se trezeşte Parlamentul şi nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agenţiile de rating, România riscă să nu mai aibă capacitate să facă faţă plăţilor, România riscă să iasă de pe harta economiilor, societăţilor civilizate. Asta vrea PSD, să nu mai aibă Guvernul bani de salarii, de pensii, de investiţii, de ajutoare sociale (…), asta vrea PSD, să-i lase pe români săraci, fără bani şi România în afara lumii civilizate. Un astfel de partid nu mai merită votat de niciun român”, a mai spus preşedintele PNL.

El a prezentat, ulterior, paşii pe care îi are în vedere Guvernul pentru blocarea amendamentelor.

”Ne vom lupta să nu fie adoptat raportul în plen. Le mulţumesc partenerilor din USR-PLUS, PMP, UDMR, Grupul minorităţilor, care nu au participat la acest masacru al finanţelor publice româneşti, care s-a petrecut astăzi în Comisia de buget. Ne vom lupta în Plen să respingem acest raport, vom solicita retrimiterea la comisie pentru refacerea raportului, în cazul în care va fi adoptat, îl vom ataca la Curtea Constituţională şi vom modifica aceste prevederi care, repet, aruncă România în faliment. (…) România nu are nevoie de duşmani externi, pentru că are cel mai periculos duşman intern, care este PSD”, a adăugat premierul.

În opinia sa, amendamentele adoptate miercuri sunt ”aberaţii economice” care contravin intereselor României, precizând că, dacă vor trece de Parlament, are în vedere inclusiv o nouă rectificare prin care să le anuleze

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

psd cheltuieli bugetpsd romania falimentrectificare bugetara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes