Guvern

Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul. Să ataci încă o dată la CCR legea carantinei mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor

Prim-minisrtul Ludovic Orban a afirmat că a fost şocat când a aflat că Avocatul Poporului a atacat din nou la CCR prevederi din Legea carantinei. Premierul a precizat că este o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor.

”Am fost şocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că urmare a sesizării Avocatului Poporului şi a decizie Curţii Constituţionale, autorităţile executive, autorităţile sanitare, o perioadă de trei săptămâni nu au avut la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a putea împiedica răspândirea virusului. Aproape 5.000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare sau de izolare sau de tratate, plus toate persoanele de contact, în medie 8-10 persoane pot fi infectate din cauza contactului cu o persoană infectată. Nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Gândiţi-vă că e vorba de zeci ce mii de români care fie erau infectaţi, fie exista riscul să fie infectaţi şi asupra cărora noi nu am putut dispune nicio măsură”, a afirmat Ludovic Orban luni la sediul PNL.

Premierul a adăugat că numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut, tocmai din cauza că exista un vid legislativ produs de atacarea la CCR a Legii carantinei, iar recidiva Avocatului Poporului arată că nu îi lasă de sănătatea românilor.

Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul

”După o asemenea măsură care a provocat clar creşterea numărului de cazuri, cu cât mai mai multe cazuri cu atât numărul deceselor este mai mare, a provocat o creştere a deceselor, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament, tocmai în urma deciziei CCR, deja îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul şi că nu îi pasă de viaţa şi sănătatea românilor, atâtat timp cât, după o decizie catastrofală de a ataca la CCR baza legală pentru măsurile de apărare a vieţii românilor, care a avut efectele pe care le-a avut, să ataci încă o dată la CCR o lege care nu are alt scop de cât acela de a permite luarea măsurilor de reducere a răspândirii virusului, deja mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor”, a conchis Orban.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”, dar şi pe cele referitoare la detaşare. 

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »