Guvern

Orban despre candidaturile lui Rafila şi Streinu Cercel pentru PSD: Oare ce a putut să le promită? Reacția Gabrielei Firea

Premierul Ludovic Orban cataloghează drept „o greşeală gravă” decizia medicilor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu- Cercel de a se înscrie în PSD şi de a candida din partea acestei formaţiuni politice pentru mandate în Parlament. El susţine că cei doi „au devenit PSD-işti” şi că „nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă legate de pandemie”.

”Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu Cercel, care au fost în frontul de luptă anti-COVID. să te duci la PSD? Oare ce a putut să le promită? Să te duci să candidezi la PSD care a torpilat sistematic timp de şapte luni de zile tot efortul autorităţilor şi specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri? Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la B1 Tv.

Primul ministru susţine că cei doi şi-au pierdut credibilitatea în ceea ce priveşte opiniile pe care le exprimă cu privire la criza sanitară.

”Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă legate de pandemie. De când e pe lista PSD, unul dintre ei şi-a schimbat şi poziţiile publice, a devenit, brusc critic. (…) Sincer vă spun. când e nevoie de fiecare om care e implicat, mi se pare o greşeală gravă pentru ei ca oameni care au fost implicaţi în activitate şi au avut rezultate să te duci să-ţi depui candidatura la PSD, mi se pare un fel de abandon în luptă. (…) Amândoi au devenit PSD-işti. De altfel, cel puţin în cazul unuia a mai obţinut funcţii de la PSD, nu e prima oară. Şi celălalt a mai obţinut funcţii, nu se ştie din partea cui” a adăugat Ludovic Orban.

Reacția Gabrielei Firea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat duminică faptul că managerul Institutului ”Matei Balş”, medicul Adrian Streinu – Cercel va candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie pe listele PSD la Senat. Un anunţ similar a fost făcut în cursul aceste săptămâni şi în legătură cu reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

El s-a întrebat dacă cei doi vor alege să-şi desfăşoare activitatea profesională sau să meargă în campania electorală alături de PSD în perioada premergătoare scrutinului pentru Legislativ.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a răspuns duminică seară criticilor formulate de liderul PNL Ludovic Orban faţă de candidatura medicilor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu – Cercel pe listele PSD pentru Parlament CITEȘTE reacția AICI >>

Alte știri de interes

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Traian Berbeceanu noul prefect al Capitalei. Gheorghe Cojanu a fost revocat din funcţie

Saghin Cristian

Guvernul pregătește o OUG pentru angajarea a sute de medici

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »