Orban, cu țigară în mână, fără mască, alături de membrii guvernului. Premierul lămurește misterul fotografiei controversate

Orban, cu țigară în mână, fără mască, alături de membrii guvernului. Premierul lămurește misterul fotografiei controversate
Orban, cu țigară în mână, fără mască, alături de membrii guvernului. Premierul lămurește misterul fotografiei controversate

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri seară că fotografia în care apar mai mulți membri ai Guvernului a fost făcută în biroul său, luni, când a fost ziua lui. Orban a precizat că în încăpere mai erau „trei colegi care nu se văd în poză”.

“Am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză.

Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese. Le-am oferit o gustare colegilor mei apropiaţi, de cabinet. Veniseră să îmi ureze „La mulţi ani!”. Uitaţi-vă că în poză apar măşti şi farfurii”, a spus Ludovic Orban, pentru Libertatea.

”Premierul Ludovic Orban fumează, ministrul de externe (care poartă mănuși de protecție) are în mână un trabuc, iar ministrul economiei ține un pahar, aparent cu o băutură alcoolică. Ministrul Bode stă la un birou pe care se văd o sticlă de șampanie, mai multe pahare, unele par a fi cu bere, dar și niște farfurii cu aperitive. Raluca Turcan este singura care are mască de protecție, dar o ține sub bărbie”, relatează Digi 24.

Va plăti amenda

Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi plăteşte amenda dacă e nevoie.

”Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a spus Orban.

Pe rețelele de socializare circulă o fotografie în care prim-ministrul Ludovic Orban şi câțiva colegi din Guvern fumează şi consumă alcool într-un birou de la Guvern.

Petrecere în birou de ziua lui Ludovic Orban, mai 2020.

Orban, luat la țintă de opoziție

Imaginea a fost comentată imediat de diverse personalități, care și-au exprimat indignarea:

  1. Radu Herjeu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

“Concurs! Cine descoperă cele mai multe ilegalități ilustrate în această fotografie primește dreptul de fi mândru că nu a votat guvernul Lui!
După care, evident, va fi băgat la Mititica, să-i intre mințile-n cap!
PS: Bonus pentru cine ghicește din ce plante e făcut ceaiul din paharul din fața premierului, căci el ne-a spus că nu bea alcool!”, a fost comentariul lui Radu Herjeu în postarea de pe Facebook.

  1. Orlando Teodorovici îi cere demisia premierului:

”Asta se întâmplă în biroul prim-ministrului României‼️
Țara arde și PNL-iștii …
Asta fac “liberalii” la guvernare‼️
Din confortul mașinii condusă de ofițerul SPP și din siguranța vilei Lac 2, plătită tot din banii contribuabililor, pentru care nu sunt capabili să găsească soluții de redresare economică, în timp ce romanii mor de COVID-19, își pierd locurile de muncă, capitalul românesc așteaptă masuri pentru salvare și relansare economică, Orban și gasca lui de hoți și trădători de țară fumează, consumă băuturi alcoolice și își ghiftuiesc burdihanele, culmea … în birourile instituțiilor publice pe care le conduc‼️

Asta vor românii !?
RUȘINE ORBAN, RUȘINE PNL‼️ DEMISIA‼️

  1. Un comentariu amplu al fotografiei îl are și Victor Ponta, care, după ce a văzut poza respectivă, a spus și el că Ludovic Orban ar trebui să-și ceară scuze public, iar apoi să-și prezinte demisia.

“Porunca 1 – Sa purtati masca in locuri inchise !
Porunca a 2 a – sa pastrati distanta sociala!
Porunca a 3 a – sa nu fumati in institutii publice!
Porunca a 4 a – sa nu spui ca nu ai bani de alocatii pentru copii in timp ce tu bei un whiskey care costa cat alocatia pe sase luni
Porunca a 5 a – sa nu nu spui ca nu ai bani de pensii cand fumezi cigars care costa cat pensia pentru o luna
Porunca a 6 a – poti sa faci ce vrei tu la Guvern pentru ca acolo te-a pus Iohannis si nu poporul / deci batjocoreste-i cat vrei ca nu conteaza/ toate regulile sunt pentru “fraierii” de romani nu pentru Echipa PNL
Porunca a 7 a – sa iesi sa spui ca whiskey si cigar sunt ramase de la PSD si ei doar distrugeau “ciuma rosie”
Porunca a 8, 9, 10 a – daca ii mai votati pe acesti oameni inseamna ca va place sa fiti tratati asa!!! Chiar puteti sa votati USR sau ProRomania ( nu mai ziceti ca “nu aveti pe cine”?)”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fotografie orbanorban tigarapetrecere orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes