Orban: Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, întrebat despre demisia managerului de la Spitalul Judeţean Neamţ, că nu este suficientă o demisie. “Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii”, a spus Orban. “Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban a fost întrebat, luni seară, după vizita făcută pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti, dacă este suficientă demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ:

“Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală, eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi”, a afirmat premierul.

Întrebat din nou dacă este suficientă o demisie, Orban a replicat: “Cum să fie suficientă o demisie?” Întrebat, de asemenea, cine ar mai trebuit să demisioneze, Orban a subliniat că “nu este suficientă o demisie”.

“Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice resposabilii şi odată cu identificarea lor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili”, a adăugat Ludovic Orban.

Lucian Micu a anunţat luni pe Facebook că va demisiona din funcţia de manager la Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. El a adăugat că marţi va înainta demisia sa, la prima oră. „Nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, precizează el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta penala neamtdemisie piatra neamtincendiu ati piatra neamtludovic orbanmanager spital neamt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes