Guvern Recomandate

Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili

Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili
Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili

Tot mai multe cazuri de coronavirus în România zi de zi, iar prim-ministrul Ludovic Orban îi acuză pe liderii PSD și Pro România că au instigat românii la nerespectarea regulilor.

Vineri, Ludovic Orban i-a acuzat din nou pe liderii PSD și Pro România că neagă pericolul COVID-19 și instigă românii la nerespectarea regulilor:

”Condamn din nou atitudinea iresponsabilă a liderilor politici, în special din zona Opoziţiei, PSD și Pro România, care au instigat permanent românii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul reprezentat de epidemie și au acționat sistematic pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra COVID-19”.

Acesta a dat asigurări că, dincolo de acești politicieni „iresponsabili”, autoritățile statului își fac treaba și sunt mobilizate pentru a reduce pe cât posibil riscul de răspândire a coronavirusului în comunitate.

Nu este prima dată când Orban pune numărul mare de noi infectări și pe seama atitudinii unor oameni politici. Se întâmplă în contextul în care, două zile la rând, România a înregistrat peste 400 de noi îmbolnăviri. Joi, șeful Guvernului lansase acuzații similare. A mai spus atunci că anumite instituții au ajuns să lucreze în slujba acestor politicieni, în loc să servească interesul românilor. A fost o aluzie la decizia Curții Constituționale, care a stabilit că este neconstituțională internarea obligatorie și carantinarea prin Ordin de Ministru.

Apar măsuri de relaxare după 1 iulie? Explicații Orban

Premierul a mai explicat apoi că toate cele trei seturi de măsuri de relaxare de până acum au fost implementate în contextul în care datele primite de la specialiști erau încurajatoare. Acum, însă, pentru că România a sărit iar de 400 de cazuri noi de coronavirus raportate pe zi, lucru care nu s-a mai întâmplat din luna aprilie, noul set de măsuri de relaxare, programat pentru 1 iulie, nu mai e atât de sigur.

”Acum nu vă pot spune. Noi am avut un plan și toate măsurile au fost adoptate în etape din 15 în 15 zile, pe baza evaluării riscului epidemiologic. Acum trebuie să vedem cum evoluează lucrurile. Ieri (joi) a apărut un număr de cazuri îngrijorător, trebuie să vedem evoluţia şi în funcţie de această evoluţie vom lua toate deciziile”, a spus Orban, care i-a îndemnat pe români să respecte regulile de distanțare socială.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »