Guvern Recomandate

Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili

Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili
Orban dă cărțile pe față: Liderii PSD și Pro România, iresponsabili

Tot mai multe cazuri de coronavirus în România zi de zi, iar prim-ministrul Ludovic Orban îi acuză pe liderii PSD și Pro România că au instigat românii la nerespectarea regulilor.

Vineri, Ludovic Orban i-a acuzat din nou pe liderii PSD și Pro România că neagă pericolul COVID-19 și instigă românii la nerespectarea regulilor:

”Condamn din nou atitudinea iresponsabilă a liderilor politici, în special din zona Opoziţiei, PSD și Pro România, care au instigat permanent românii la nerespectarea regulilor, care au bagatelizat pericolul reprezentat de epidemie și au acționat sistematic pentru a lipsi autorităţile de pârghiile necesare pentru a lupta contra COVID-19”.

Acesta a dat asigurări că, dincolo de acești politicieni „iresponsabili”, autoritățile statului își fac treaba și sunt mobilizate pentru a reduce pe cât posibil riscul de răspândire a coronavirusului în comunitate.

Nu este prima dată când Orban pune numărul mare de noi infectări și pe seama atitudinii unor oameni politici. Se întâmplă în contextul în care, două zile la rând, România a înregistrat peste 400 de noi îmbolnăviri. Joi, șeful Guvernului lansase acuzații similare. A mai spus atunci că anumite instituții au ajuns să lucreze în slujba acestor politicieni, în loc să servească interesul românilor. A fost o aluzie la decizia Curții Constituționale, care a stabilit că este neconstituțională internarea obligatorie și carantinarea prin Ordin de Ministru.

Apar măsuri de relaxare după 1 iulie? Explicații Orban

Premierul a mai explicat apoi că toate cele trei seturi de măsuri de relaxare de până acum au fost implementate în contextul în care datele primite de la specialiști erau încurajatoare. Acum, însă, pentru că România a sărit iar de 400 de cazuri noi de coronavirus raportate pe zi, lucru care nu s-a mai întâmplat din luna aprilie, noul set de măsuri de relaxare, programat pentru 1 iulie, nu mai e atât de sigur.

”Acum nu vă pot spune. Noi am avut un plan și toate măsurile au fost adoptate în etape din 15 în 15 zile, pe baza evaluării riscului epidemiologic. Acum trebuie să vedem cum evoluează lucrurile. Ieri (joi) a apărut un număr de cazuri îngrijorător, trebuie să vedem evoluţia şi în funcţie de această evoluţie vom lua toate deciziile”, a spus Orban, care i-a îndemnat pe români să respecte regulile de distanțare socială.

Alte știri de interes

Ministrul Bode: Autostrada Comarnic – Brașov trecea prin curtea Castelului Cantacuzino și etajul 7 al unor imobile

Mihnea Tudor

Alegeri locale 2020 – Campania electorală începe în 28 august. Candidaturile se depun până în 18 august

Mihnea Tudor

Focar de coronavirus la Spitalul din Galați. Nu se mai fac internări, iar zeci de medici sunt infectați

Gloria Pascu

Epidemia își face de cap în România – Tătaru, dezarmat după ce sute de români au părăsit carantina

Saghin Cristian

Ce spune Nelu Tătaru despre redeschiderea restaurantelor

Mihnea Tudor

Ludovic Orban, în Parlament: Sunt uimit! Ne aflăm într-o situație în care hoțul, adică PSD, strigă hoții

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, despre puterea de cumpărare: ”Ciolacu trebuie să-și ceară scuze românilor”

Mihnea Tudor

Tomac detonează bomba: Adevărul despre alegerile din București. Cine îl urăște pe Nicușor Dan? Negocieri sau eșec usturător?

Mihnea Tudor

Cine intră în carantină și cine în izolare – legea adoptată de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »