Orban dă o veste bună bugetarilor: Voucherele de vacanţă emise anterior pot fi folosite în cursul anului 2021

Orban dă o veste bună bugetarilor: Voucherele de vacanţă emise anterior pot fi folosite în cursul anului 2021
Orban dă o veste bună bugetarilor: Voucherele de vacanţă emise anterior pot fi folosite în cursul anului 2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, la Parlament, că, în urma discuţiilor în şedinţa coaliţiei, a fost stabilit că nu vor mai fi emise noi vouchere de vacanţă deoarece există vouchere de vacanţă deja emise care sunt valabile şi în acest an.

„Rămân valabile voucherele de vacanţă care au fost emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în cursul anului 2021”, a declarat Orban, potrivit news.ro.

El a mai spus că a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021. 

„Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporuri deocamdată. Urmează ca pe baza acestei analize să se ia o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost dat prefecturilor şi care nu se va mai plăti odată cu adoptarea legii bugetului de stat”, a afirmat preşedintele PNL, întrebat dacă sporurile vor fi plafonate sau tăiate.

Acesta a mai spus că obiectivul este ca deficitul să fie în jurul procentului de 7%.

„Obiectivul nostru e să construim un buget care să respecte ţinta de deficit bugetar pe care am convenit-o, atât la nivel politic, cât şi în negocierile pe care le-am avut la nivel european. O ţintă de deficit în jurul procentului de 7%. De asemenea, să fie un buget în care să creştem investiţiile, un buget prin intermediul căruia să creştem absorbţia fondurilor europene. Exact ca şi anul trecut, ne-am propus ca 50% din investiţii să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile. Am discutat şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, pentru că aici trebuie să fim foarte corecţi, atât Comisia Europeană, cât şi agenţiile de rating urmăresc nu numai atingerea ţintei de deficit pe care am negociat-o, ci urmăresc şi deficitul structural, adică evoluţia cheltuielilor pe termen lung. Ca atare, este clar că trebuie să realizăm şi o scădere a acestor cheltuieli prin care să arătăm sănătatea bugetară a economiei româneşti”, a completat Orban. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bugetari folosite 2021 orban vouchere vacanta deja emise
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes