Guvern

”Campanie de dezinformare gândită în același laborator”. Orban denunță prietenii Moscovei care caută ”creșterea numărului de infectări”

Orban denunță prietenii Moscovei care caută ”creșterea numărului de infectări”
Orban denunță prietenii Moscovei care caută ”creșterea numărului de infectări”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a denunțat, duminică seară, o ”campanie de dezinformare” ce are loc în mai multe țări europene al cărei scop este amplificarea „nemulțumirii cetățenilor” pe fondul crizei sanitare. Autoritățile de la Bruxelles au arătat deja de mai multe ori cu degetul către Moscova în ce privește campaniile de fake news.

”Campania de dezinformare are același scenariu în mai multe țări europene, pare că e gândită în același laborator. Se urmărește ruperea încrederii dintre autorități și cetățenii români prin rostogolirea acestor conspirații.

Scopul urmărit e de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta duce la creșterea numărului de infecții și provocarea de noi măsuri de constrângere din partea guvernului, ceea ce duce la nemulțumirea cetățenilor. Se urmărește ruperea încrederii între cetățeni și autorități, e un obiectiv politic. Mă bucur că media clasică, tradiţională, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă care determină… Scopul urmărit e acela de a-i determina pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt gândirea”, a declarat Orban la B1 TV.

Unii lideri politic de la noi fac acest lucru

Orban a vorbit și despre acțiunile unor lideri politic români pe aceeași linie:

”Au fost prea mulți oameni politici și lideri de opinie care au exprimat public îndoială față de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătății dat de acest virus și prin comportamentul pe care l-au avut pur și simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”, a mai spus Orban.

La rândul său, președintele Iohannis a fost mult mai direct, în această săptămâna, și a arătat cu degetul direct către PSD.

”PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD – intenționat – a creat o criză sanitară pentru că la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză că să aibă pentru ce critică Guvernul. Acesta este PSD, această este explicația”, a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »