Guvern Recomandate

Orban: Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal. Când se vor redeschide restaurantele

Premierul Ludovic Orban, aflat într-o vizită în județul Suceava, a reamintit că măsurile de relaxare ca și restricțiile sunt stabilite de autorități în funcție de evoluația pandemiei de COVID-19.

”Sigur că a crescut interacţiunea între oameni, sigur că numărul de contacte între oameni este mult mai mare, atâta timp cât s-au deschis terase, mall-uri, spaţii comerciale. Oamenii se întâlnesc, ajung în contact unul cu celălalt mult mai des şi există într-adevăr o creştere, pe care o urmărim cu mare atenţie. Cea mai bună modalitate de a stăpâni această creştere este ca românii să respecte regulile pe care le-am stabilit”, a spus Orban.

Măsuri pentru redeschiderea afacerilor în domeniul HORECA

Oamenii de afaceri din industria ospitalității au cerut cu insistență redeschiderea afacerilor din acest domeniu, iar prim-ministrul le-a transmis:

”Dacă nivelul de răspândire al virusului nu va depăși anumite limite se va putea, dacă nu, nu. Ați văzut, măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am așteptat să vedem efectul ca să nu apară o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri. Dacă se va întâmpla acest lucru o să mai stopăm relaxările care erau prevăzute în plan. Dacă nu, le vom lua”, declarat premierul Ludovic Orban, la Vatra Dornei.

Va fi un al doilea val?

În același context, prim-ministrul a precizat că s-ar fi putut vorbi despre un al doile val al pandemiei doar dacă transmiterea intracomunitară a virusului SARS-CoV-2 ar fi dispărut complet. Or, nu este cazul în România. Ludovic Orban a spus că îşi doreşte să nu fie nevoit să adopte noi măsuri de restricţie, însă a precizat că este pregătit să prelungească starea de alertă dacă situaţia va impune acest lucru.

„Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a afirmat premierul.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »