Orban, după recordul de noi infectări raportate joi: M-a surprins!

Ludovic Orban a afirmat că a fost surprins de numărul record de cazuri noi de infectări, de 1504 raportate joi şi a precizat că deciziile nu sunt luate după evaluări ale datelor dintr-o zi, ci pe săptămâni. Premierul a adăugat că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu aproximativ 650, iar acum două săptămâni a fost înregistrată o creştere de doar 160 de cazuri. Şeful Executivului a precizat că asta înseamnă că „am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici”.

”În ceea ce priveşte numărul de infectări, nu iau decizii şi nu facem evaluări după datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută numărul de cazuri a scăzut la nivel de săptămână cu 650 de cazuri aproximativ. Acum două săptămâni numărul de cazuri, faţă de acum trei săptămâni, nu a avut o creştere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic am atins pe medie săptămânală un plafon cu o uşoară tendinţă de descreştere, care este vizibilă în statistici. Sigur asta nu ne determină să reducem vigilenţa, asta nu ne determină să fim la fel de exigenţi în asigurarea respectării regulilor de protejate a sănătăţii de către toţi actorii instituţionali şi de către toate persoanele. Astăzi, într-adevăr, este un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să aşteptăm să vedem pe medie, pentru că astea depind şi de modul în care sunt luate în analiză în centrele de diagnosticare probele recoltate şi nu e bine să faci judecăţi de valoare pe medii săptămânale privitor la evoluţie”, a afirmat Ludovic Orban, joi, citat de news.ro, la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare şi modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet.

Premierul a reiterat că deciziile privind reluarea activităţii în restaurante va fi făcută cu reguli care să asigure protejarea sănătăţii oamenilor.

„Vom încerca orice reluare de activitate să se desfăşoare în condiţii strict reglementate, care să asigure protejarea sănătăţii cetăţenilor şi care va stabili reguli care vor fi respectate atât de organizatorii de spectacole, cât şi de proprietarii de spaţii de servire închise, astfel încât să reducem riscul de răspândire. Cu siguranţă vom ţine cont de răspândirea virusului la nivel judeţean în deciziile pe care le vom lua privitoare la reluarea activităţii”, a conchis Orban.

Alte 1.504 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate joi de Grupul de Comunicare Strategică – cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei – bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 83.150. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de decese, totalul fiind 3.459. Un număr de 492 de pacienţi sunt la ATI.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri de infectari orban infectari orban surprins record infectari
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes