Orban explică diferenţa dintre o piaţă şi un supermarket, din punct de vedere al restricțiilor impuse

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, care este diferenţa dintre o piaţă închisă, care a fost închisă începând din 9 noiembrie, şi un supermarket care continuă să îşi desfăşoare activitatea:

“E o mare diferenţă. Gradul de conformare în supermarketuri este unul mai mare, acolo sunt sisteme de ventilaţie, sunt sisteme prin care s-a asigurat respectarea măsurilor. Diferenţa este strict legată de riscul de transmitere a virusului şi de analizele care au fost efectuate privind îmbolnăvirile. Este o măsură temporară, cine vrea să cumpere din supermarket, poate să cumpere în continuare din supermarket, cine vrea să cumpere de la piaţă, va putea să cumpere de la piaţă”, a afirmat Ludovic Orban.

De luni au intrat în vigoare măsuri suplimentare de prevenerire a răspândirii îmbolnăvirilor de COvid-19, una dintre acestea fiind şi suspendarea activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, ceea ce a provocat nemulţumiri în rândul producătorilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

diferenta intre supermarket si piataludovic orbanpiete inchise
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes