Guvern Recomandate

Orban îi dă frisoane lui Piedone: Nu ştiu cât va fi primar. Explicații privind tehnica furtului de voturi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu ştie cât timp va fi primar Cristian Popescu Piedone la Sectorul 5 deoarece are o condamnare în prima instanţă, iar despre Dan Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, a declarat că nu ştie să piardă.

”O surpriză totală. Nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar, domnul Popescu. Are o condamare dată de instanţa de fond. Într-un fel este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5, astea nu sunt majorităţile reale, oamenii, sunt Slavă Domnului, mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului. S-au dus după nişte candidaturi care nu au adus nimic. Au lăsat sectorul într-o degradare continuă”, a declarat Ludovic Orban, întrebat duminică seara la România Tv cum vede câştigarea Primăriei Sectorului 5 de către Cristian Popescu Piedone.

Liderul PNL a mai precizat că în legătură cu situaţia de la Sectorul 1 că Dan Tudorache, candidatul PSD la Primărie, nu ştie să piardă.

”Tudorache nu ştie să piardă. Trebuia să înţeleagă când ai o diferenţă de peste 1.300 de voturi, asta este rezultatul pe numărătoarea noastră paralelă, procese verbale ale delegaţilor PNL de la secţiile votare. Când ai diferenţă de peste 1.300 de voturi, accepţi înfrângerea. Nu pot să înţeleg, s-au agăţat, au căutat toate tertipurile. Un anumit post de televiziune a vrut să alimenteze, să legitimeze cererea prezentând nişte imagini”, a explicat Orban.

Tehnica furtului de voturi

Chestionat dacă pot fi furate voturi, preşedintele PNL a răspuns afirmativ şi a dat câteva exemple cum poate fi realizat acest lucru.

”Da. Sunt oameni instruiţi, delegaţi instruţi să nu respecte voinţa oamenilor, care provin în special din PSD. Sunt diferite tertipuri. Studiază delegaţii. Dacă văd că delegatul PMP nu e atent sau nu e în sală la numărarea voturilor, îşi dau seama că nu apară cineva voturile PMP-ului şi pun voturi de la PMP le pun la PSD în numărătoare. (…) Au şmecheria folosită de unii din PSD. Îşi iau o ştampilă şi o leagă cu elastic în rever şi mai pun o ştampilă ca să anuleze buletinul de vot al principalului oponent. Sunt tehnici care sunt folosite de cei de la PSD care au fost instruiţi special pentru astfel de chestiuni”, a conchis Orban.

Biroul electoral de circumscripţiei a Minicipiului Bucureşti a decis duminică faptul că nu se mai renumără voturile la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Astfel, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone este edilul Sectorului 5.

Alte știri de interes

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »