Orban: Ieșiți din mlaştina demagogiei. România are o şansă uriaşă!

Ludovic Orban la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică
Ludovic Orban la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică

Premierul Ludovic Orban a declarat la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, că politicienii nu trebuie să mai promită „marea cu sarea” şi să ofere „praful de pe tobă”, ci trebuie pus accentul pe investiții și creșterea productivității.

”Să vă prezint gândirea noastră asupra rolului Guvernului. E momentul ca liderii politici să iasă din mlaştina demagogiei şi populismului, din discursul science fiction care nu are nici o legătură cu realităţile economice şi care creează aşteptări care nu pot fi onorate.

Vremea în care politicienii promiteau marea cu sarea şi luna de pe cer şi ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze. Responsabilitatea în mesajele publice din partea guvernanţilor şi a liderilor politici trebuie să fie dominantă, iar din partea Guvernului trebuie să se audă adevărul, vocea raţiunii şi doar lucruri care într-adevăr pot fi realizate, bazate pe realităţi economice, pe un suport real de dezvoltare”, a afirmat Orban, la evenimentul de prezentare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, document intitulat „Reclădim România”.

Investiții și competititvitate

El a spus că dezvoltarea economică trebuie să ducă la ridicarea nivelului de viaţă pentru fiecare cetăţean şi nu se poate baza decât pe investiţii, pe creşterea competitivităţii economiei româneşti, a companiilor din România.

”Guvernul trebuie să aibă viziune, voinţă, să mobilizeze resurse, să fie în dialog şi parteneriat cu mediul de afaceri pentru a găsi cele mai bune soluţii, pentru a asigura creşterea competitivităţii companiei româneşti. (…) România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat până astăzi, n-avem voie să ratăm nici o oportunitate, de la oportunitatea de a fi ţară europeană şi de a beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea economică, până la oportunităţile care izvorăsc din resursele pe care le avem, până la oportunităţile care izvorăsc din diferitele plasări în zona geografică.

Se produce un fenomen la nivel mondial de relocare a capacităţilor de producţie. România nu trebuie să stea pasivă, România trebuie să prezinte toate avantajele pe care le poate avea un investitor, dacă decide să investească în România, indiferent de unde vine el”, a adăugat premierul, citat de Agerpres.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

investitii romanialudovic orbanplan de relansare economicarecladim romania
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes