Guvern

Orban îi trage de mânecă pe parlamentari. Vrea vot în procedură de urgență

Orban îi trage de mânecă pe parlamentari. Vrea vot în procedură de urgență
Orban îi trage de mânecă pe parlamentari. Vrea vot în procedură de urgență

Pentru a putea emite toate reglementările secundare pentru deschiderea anului şcolar pe data de 14 septembrie, Ludovic Orban a afirmat că se aşteaptă ca Parlamentul să voteze, în procedură de urgenţă, modificarea Legii 55. Premierul a reamintit despre alocarea a 175 de milioane de euro pentru achiziţionarea de tablete, echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte lucruri necesare pentru deschiderea şcolii.

”Deja astăzi (marţi – n.r.) a avut loc o primă videoconferinţă la ora 14,00, în care s-au discutat detalii, a fost prezentată ordonanţa prin care am alocat 175 de milioane de euro pentru achiziţionarea de tablete, echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte lucruri necesare pentru deschiderea şcolii. Aşteptăm ca Parlamentul să voteze în procedură de urgenţă modificarea Legii 55, pentru că modificarea Legii 55 este indispensabilă pentru a putea emite toate reglementările secundare care să statueze modul de începere a şcolii. De asemenea, este deja prezentat public un proiect, care e în dezbatere, privitor la regulile de deschidere a şcolilor şi, în mod evident, vor urma discuţii şi consultări cu autorităţile locale, pentru că avem nevoie de o colaborare foarte bună cu reprezentanţii administraţiei locale, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiţii de începere a şcolilor”, a afirmat Ludovic Orban, marţi la evenimentul de semnare a contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru drumul expres Găeşti – Ploieşti.

Chestionat ce va fi cu studenţii care vin din zone galbene la studii în ţara noastră, cum sunt cei din Republica Moldova şi dacă este posibil să nu intre în carantină sau izolare dacă prezintă un test negativ la COVID-19, Ludovic Orban a răspuns:

”Încă nu am luat o decizie, am început discuţiile pe tema asta legată de studenţi, de cei care sunt în jurul graniţelor, este posibilă o astfel de soluţie, dar încă nu am luat o decizie în acest sens. Oricum, regula de bază este să evităm pe cât este posibil ca la şcoală să vină un cadru didactic sau un elev care poate să fie bolnav, care să aibă virusul şi din cauza asta vom vedea ce decizie… Am discutat, recunosc, subiectul ăsta, dar încă nu am luat o decizie. Când vom lua o decizie, o vom anunţa”, relatează news.ro.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »